۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ آذر
راهنما و دستورالعمل صدور مجوز مشاغل خانگی

نکات لازم: 

۱- این گواهی شامل کلیه واحدهای مسکونی که اقدام به آماده سازی و بسته بندی مواد و فرآورده های غذایی و آشامیدنی، مطابق با فهرست مصوب می کنند کاربرد دارد.

۲-یک مسئول فنی برای حداکثر ۶ واحد خانگی معرفی می شود و مسئولیت نظارت ونمونه برداری واحدها به عهده وی می باشد.

۳-صدور گواهی اظهار یکسال است و در صورتی که سوابق فعالیت و گزارش بررسی مخاطرات احتمالی در طی فعالیت و رعایت شرایط فنی و بهداشتی از سوی مسئول فنی و معاونت غذا و دارو ناظر تایید شود، تمدید گواهی اظهار برای مدت یکسال بلامانع است.

۴-مکان محدود به آشپزخانه واحد مسکونی بوده و باید از امکان ایجاد شرایط بهداشتی برخوردار باشد. متقاضی مجاز به افزودن هر گونه تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، کارگاهی و آشپزخانه صنعتی نمی باشد.

۵-ملزومات و ظروف مورد استفاده باید از وسایل و ابزار آشپزخانه بوده و فقط برای آماده سازی و بسته بندی محصولات باشد. جهت بسته بندی فراورده ، صرفاً استفاده از دستگاه دوخت حرارتی دستی و یا شرینک دستی و دستگاه خشک کن خانگی مجاز است.

۶-کلیه افراد خانوار باید دارای کارت بهداشتی معتبر باشند. درضمن گذراندن دوره های آموزشی اصول بهداشت فردی بهداشت مواد غذایی برای متقاضی الزامی است.

۷-مقادیر آماده سازی و بسته بندی فرآورده با توجه به گنجایش آشپزخانه تعیین می گردد و واحد خانگی باید فرآورده هر روز را در پایان همان روز عرضه نموده و مجاز به انبارش آن نمی باشد.

۸-برچسب گذاری شامل : درج عبارت "تولید خانگی " با فونت بزرگ BTITR-۲۸، " کد اظهار مشاغل خانگی بدون درج لوگوی سازمان، " آدرس محل آماده سازی"، " شماره تماس " ، " نام فراورده " ، "عمده ترکیبات تشکیل دهنده " می باشد.

۹-الزامی به ارائه برند یا نام تجاری نمی باشد.

۱۰-عرضه محصول ، صرفاً در شهر محل استقرار واحد خانگی مجاز می باشد.

توجه:  
برای کنترل مواد اولیه و فرآورده تولید شده، باید فردی واجد شرایط به عنوان مسئول فنی بر نحوه آماده سازی و بسته بندی نظارت کند، همچنین بطور ادواری از فرآورده نمونه برداری کرده و جهت انجام آزمونهای کنترل کیفیت و ایمنی به یکی از آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده سازمان غذا و دارو ارسال نماید. نتایج آزمونهای انجام شده باید یک نسخه در محل واحد خانگی و یک نسخه نزد مسئول فنی نگهداری شود.
مدارک لازم برای ثبت گواهی اظهار مشاغل خانگی در معاونت غذا ودارو 
  1. دریافت معرفی نامه از سازمان جهادکشاورزی استان
  2. ارائه معرفی نامه سازمان جهادکشاورزی به معاونت غذا و دارو
  3. تکمیل فرم درخواست ثبت گواهی اظهار در معاونت غذا و دارو
  4. معرفی مسئول فنی واجد شرایط و تایید صلاحیت شده
  5. تکمیل فرم تعهد نامه محضری مبنی بر رعایت حداقل اصول و الزامات بهداشتی توسط متقاضی و مسئول فنی
  6. ارائه کارت معاینه بهداشتی کلیه افراد خانوار
  7. ارائه گواهی معتبر دوره آموزش بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی
  8. ارزیابی شرایط فنی و بهداشتی توسط مسئول فنی و تصدیق آن توسط معاونت غذا و دارو
  9. ارائه قراداد با آزمایشگاه همکار
  10. ارائه فرم درخواست صدور گواهی جهت هر محصول
  11. ارائه طرح برچسب محصول (* تذکر: در صورت تقاضا برای درج برند (نام تجاری) بر روی برچسب، طبق مقررات جاری، ارائه برابر اصل شده ی گواهی ثبت علامت تجاری الزامی است و در غیر این صورت درج هرگونه نام تجاری بر روی برچسب محصول غیرمجاز می باشد.)
  12. ارائه لیست کامل تجهیزات مورد استفاده
  13. ارائه برابر اصل شده فیش واریز هزینه برابر آخرین تعرفه های مصوب = جهت پرداخت فیش صدور پروانه ها ( به مبلغ ۲.۲۵۰.۰۰۰ریال جهت صدور یا مبلغ ۱.۰۵۰.۰۰۰ریال جهت اصلا ح یا تمدید )  از طریق دستگاه پوز موجود در اداره می توان اقدام کرد.
  14. ارائه تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی
  15. ارائه کروکی آدرس و نشانی واحد
  16. تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه با کد رهگیری برای واحدهای استیجاری همراه رضایت کتبی مالک جهت انجام فعالیت مشاغل خانگی (* تذکر: در خصوص کد رهگیری اجاره نامه، در مناطق روستایی، تایید سند توسط دهیار یا دهداری کفایت می کند.(